Γραφείο Τύπου


Βρέθηκαν 21 αποτελέσματα
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/05/2014

Στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγκρότηση της «Μεγάλης Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» , η Ελλάδα ανταποκρίθηκε με την συνυπογραφή της ιδρυτικής πράξης για την Εθνική Ψηφιακή Συμμαχία, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση «e-Skills for Jobs 2014».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/05/2013

Σήμερα 9η Μαιου 2013, "Ημέρα της Ευρώπης" είναι η 63η επέτειος από την ιστορική διακήρυξη του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών R. Schuman που έγινε η αφετηρία για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών-μελών.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/05/2012

Η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής. Οι κύριοι στόχοι που τέθηκαν ήταν: η διασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας, η εδραίωση της δημοκρατίας και η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο που είχε βγει μέσα από τα ερείπια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου οικονομικά και κοινωνικά εξασθενημένη.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/03/2012

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται έως τις 16 Μαρτίου 2012 το σχέδιο διακήρυξης του έργου «Ολοκλήρωση Μητροπολιτικών Δακτυλίων με Εθνικά Δίκτυα» από την «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/09/2011

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συμμετέχει φέτος στην 76η ΔΕΘ με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας για τις δράσεις ενίσχυσης του επιχειρείν και των επενδύσεων που προωθεί.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/07/2011

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου «Κεντρικές Υπολογιστικές Υποδομές της ΚτΠ ΑΕ - Κόμβος G-Cloud της ΓΓΠΣ» που αφορά στη δημιουργία δύο διακριτών δημόσιων κέντρων δεδομένων – της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, με σκοπό την δυνατότητα παροχής υπολογιστικής, δικτυακής και αποθηκευτικής ισχύος προς συνεργαζόμενους φορείς της δημόσιας διοίκησης μέσω συστημάτων υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/07/2011

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 31/07/2011 τίθενται οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ που αποτελεί το «έργο πυρήνα»  για τη συγκρότηση του Δικτύου Δημοσίου Τομέα (ΔΔΤ) όπως αυτό προσδιορίζεται στο Κεφάλαιο Θ’ του νόμου 3979/2011 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/05/2011

Στις 9 Μαΐου 1950, ο Γάλλος Yπουργός Eξωτερικών Robert Schuman πρότεινε τη δημιουργία μιας οργανωμένης Ευρώπης ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών της. Η πρόταση αυτή, γνωστή ως «Δήλωση Schuman», θεωρείται ως η απαρχή της γένεσης της οντότητας που εξελίχθηκε στη σημερινή «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/03/2011

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/02/2011

To Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θέτουν σε διαβούλευση το σχέδιο της Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έργο «Μελέτη, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου για λεωφορεία και τρόλεϊ μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/12/2010

Τα αποτελέσματα της έρευνας "Mobile Internet in Greece" με θέμα τις συνήθειες των Ελλήνων όσον αφορά στο mobile Internet και τις mobile εφαρμογές παρουσίασε η Nokia.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16/12/2010

Η Google ετοιμάζει αυτό τον καιρό μια νέα υπηρεσία, η οποία χαρτογραφεί το ανθρώπινο σώμα και το παρουσιάζει στους χρήστες με τρόπο που μοιάζει πολύ στο πρότυπο του Google Earth. Η υπηρεσία ονομάζεται Body Browser και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο beta.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/12/2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα η ημερίδα Ενημέρωσης και Κατάρτισης Δικαιούχων του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/12/2010

Ημερίδα που αφορά την τρίτη φάση των labs.OpenGov για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, διοργανώνεται τη Δευτέρα 13/12/2010, 11:00 – 18:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/12/2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα η ημερίδα Ενημέρωσης και Κατάρτισης Δικαιούχων του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/11/2010

Το ενδιαφέρον των πολιτών για την ενημέρωση τους μέσω Internet ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς το site των αποτελεσμάτων των εκλογών, σε διάστημα 24 ωρών, δέχθηκε περισσότερα από 300.000.000 hits (αριθμό αιτημάτων) ενώ διακινήθηκαν πάνω από 3.5 Terrabytes πληροφοριών τη βραδιά των εκλογών.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/11/2010

Το http://geodata.gov.gr λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη δωρεάν διάθεση ανοικτών, δημόσιων δεδομένων προς όλους τους πολίτες της χώρας.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/11/2010

Με εργαλείο το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, με στόχο την επίτευξη της ουσιαστικής σύγκλισης με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα ευρυζωνικής διείσδυσης.

Cloud Computing
Είδηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/11/2010

Η υιοθέτηση του Cloud Computing στο σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης αποτελεί μία εκ των βασικών τεχνολογικών κατευθύνσεων που προωθούνται και ενισχύονται μέσω του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/11/2010

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, επεκτείνεται το πρόγραμμα Jeremie κατά 150 εκ. ευρώ με πόρους από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», κατόπιν συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στο χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας στη χώρα μας.

Βρέθηκαν 21 αποτελέσματα