Συνάντηση Ομπάμα με τους κορυφαίους CEOs της τεχνολογίας

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/02/2011
Συνάντηση Ομπάμα με τους κορυφαίους CEOs της τεχνολογίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, συγκέντρωσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Silicon Valley την περασμένη Πέμπτη στο Woodside της Καλιφόρνια, προκειμένου να συζητήσουν για την απασχόληση και την καινοτομία. Σκοπός; Να πείσει τους ηγέτες εταιριών όπως η Google και η Apple να συνεχίσουν να επενδύουν σε πρωτοβουλίες υψηλής τεχνολογίας.

Ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt και ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των επιχειρηματικών «ηγετών» που συναντήθηκαν με τον Ομπάμα το απόγευμα της Πέμπτης. Παρευρέθησαν επίσης οι επικεφαλής των Twitter,Yahoo, Netflix και Oracle, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Πρόθεση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι η επιτάχυνση επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια, εκπαίδευση, internet υψηλών ταχυτήτων και αντίστοιχα προγράμματα, ακόμη και αν αυτό απαιτεί πενταετές πάγωμα των εγχώριων δαπανών σε άλλους τομείς.

Όπως υποστηρίζει, οι στοχευμένες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην κατάρτιση ενός πιο εξελιγμένου εργατικού δυναμικού, είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ. Η «σφραγίδα» της έγκρισης από τους «κορυφαίους της καινοτομίας» στην Silicon Valley θα μπορούσε προφανώς να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προοπτική νέων προσλήψεων, σε μία συγκυρία που η ανεργία φτάνει το 9%.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jay Carney ,δήλωσε σχετικά: «Ο τεχνολογικός τομέας αποτελεί πρότυπο για το είδος της οικονομικής δραστηριότητας που θέλουμε να δούμε να αναπτύσσεται και σε άλλους κλάδους αιχμής στις ΗΠΑ, ώστε οι θέσεις απασχόλησης που μπορούν να δημιουργηθούν στην Αμερική, να διατηρηθούν στην Αμερική».

 

Πηγή: http://www.newzfor.me/news/146769348.aspx