ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013 - "Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ"

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/10/2013
ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013 - "Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ"

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού "Η Ευρώπη στην περιοχή μου2013".

Οι 4 φωτογραφίες που βραβεύθηκαν προέρχονται από την Ελλάδα, Ουγγαρία και Μάλτα.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη της αποτελεσματικότητας των έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις περιφέρειες και τη διερεύνηση της προστιθέμενης αξίας τους στις τοπικές κοινότητες.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν η φωτογράφηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. όπου στην προσωρινή διαφημιστική ή μόνιμη αναγνωριστική πινακίδα συμπεριλαμβάνονταν η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι πληροφορίες χρηματοδότησης σε κάποιο μέρος της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες ανάρτησαν τις φωτογραφίες τους στην ειδική διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δική της σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/EuropeanCommission.

Η προθεσμία συμμετοχής στον διαγωνισμό έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου αναδεικνύοντας 4 νικητές: η μια φωτογραφία βραβεύτηκε από το κοινό και οι άλλες τρεις επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή.

Οι 4 φωτογραφίες είναι αναρτημένες στο http://www.flickr.com/photos/euregional/sets/72157635684967356/

Από τη συμμετοχή της Ελλάδος βραβεύθηκε η συγχρηματοδοτούμενη δράση "Βοήθεια στο Σπίτι" στην Χίο (Περιφέρεια Β. Αιγαίου) ενταγμένη στο Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού"

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου OPEN DAYS στις 9 Οκτωβρίου, από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn.