Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ -ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2014: Ανακαλύψτε έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. φωτογραφίστέ τα και κερδίστε!

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/06/2014
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ -ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2014: Ανακαλύψτε έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. φωτογραφίστέ τα και κερδίστε!
  • Γνωρίζεις ότι κάθε χρόνο χιλιάδες έργα σε όλη την Ευρώπη λαμβάνουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
  • Γνωρίζεις ότι έργα σημαντικά για την ανάπτυξη των περιφερειακών και τοπικών κοινωνιών έγιναν πραγματικότητα στη χώρα μας εξαιτίας της συγχρηματοδότησης τους από την Ε.Ε.;
  • Γνωρίζεις ότι με την ενεργό συμμετοχή σου μπορείς να ανακαλύψεις μερικά από αυτά και φωτογραφίζοντάς τα να κερδίσεις ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και ένα χρηματικό έπαθλο για τη συμπλήρωση εξοπλισμού ψηφιακής φωτογραφικής σου μηχανής;

Ο 3ος Φωτογραφικός Διαγωνισμός, με τίτλο "Η Ευρώπη στην περιοχή μου – Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2014" είναι ήδη από τις 12 Ιουνίου σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου 2014, 12.00 (μεσημέρι) – θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να μπείτε στη σχετική εφαρμογή στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook, μέσω του συνδέσμου:

http://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573 ή μέσω του banner που βρίσκεται στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας του ΕΣΠΑ, http://www.espa.gr και να ανεβάσετε φωτογραφίες ενός έργου που απεικονίζουν σε κάποιο σημείο την ταμπέλα, πινακίδα ή την αφίσα με την ευρωπαϊκή σημαία.

 

Στην εφαρμογή της Ε.Ε. στο Facebook μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με παραδείγματα από ταμπέλες ή πινακίδες από τους προηγούμενους επιτυχείς διαγωνισμούς.

Μέσα από τον φακό, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δημιουργικό-τητα τους και να περιγράψουν τις εντυπώσεις τους για τα έργα και τη σημασία τους.

 

Νικητές

Οι 100 πρώτες σε ψήφους του κοινού φωτογραφίες και επιπλέον 50 τυχαία επιλεγμένες θα τεθούν στην κρίση επιτροπής που αποτελούν επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας, η οποία θα επιλέξει 3 νικητές.

Η ψηφοφορία για το κοινό, μέσω της εφαρμογής στο Facebook, ξεκινάει στις 27 Αυγούστου και λήγει στις 8 Σεπτεμβρίου –κάθε χρήστης του Facebook μπορεί να ψηφίσει– άρα, οι συμμετέχοντες μπορούν να κινητοποιήσουν τους φίλους τους να το κάνουν. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014.

 

Έπαθλο

Κάθε νικητής θα κερδίσει δωροεπιταγή €1.000 για φωτογραφικό εξοπλισμό και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα από 6 έως 9 Οκτωβρίου κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων.

 

Ενημέρωση για το Διαγωνισμό

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις καθώς και οι όροι του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι στην εφαρμογή στο Facebook. Για συνεχή ενημέρωση για το διαγωνισμό ακολουθήσετε στο Twitter: #EUmyRegion .

 

Η Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην ανάδειξη έργων που κάνουν πραγματική διαφορά με τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ωφέλεια περιφερειακών και τοπικών κοινοτήτων.

Η Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης –στο πλαίσιο της οποίας συγχρηματοδοτείται και το ΕΣΠΑ– συμβάλει στη στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, στη βελτίωση των μεταφορών, στη διασύνδεση απομακρυσμένων περιοχών, στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, επενδύει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και βελτιώνει την εκπαίδευση και τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι πόροι των Ευρωπαϊκών Ταμείων επενδύονται επίσης στην καινοτομία, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και μεθόδων παραγωγής, στην αποδοτικότητα της ενέργειας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτά και πολλά άλλα έργα αποσκοπούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών στα 28 Κράτη-Μέλη.

Μπορείτε να βρείτε έργα που λαμβάνουν ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση εδώ και πληροφορίες για άλλα Ευρωπαϊκά Ταμεία εδώ.

 

Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό παρέχονται και από τα συνημμένα αρχεία.

Σχετικά Αρχεία