Φωτογραφικός Διαγωνισμός 2015 - «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά Μου»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/06/2015
Φωτογραφικός Διαγωνισμός 2015 - «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά Μου»

Γνωρίζετε ότι χιλιάδες έργα που πραγματοποιούνται στις 272 Περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη λαμβάνουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κάθε χρόνο; Η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προέρχεται π.χ. από ένα πρόγραμμα στήριξης για τις μικρές επιχειρήσεις, από πόρους για τη βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ή πόρους για τη χρήση πράσινης ενέργειας.

Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Περιφέρειά Μου", που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στοχεύει στην ανάδειξη εξαιρετικών έργων που υλοποιούνται  από τα κράτη μέλη και τις υποψήφιες χώρες με τη συνδρομή της χρηματοδότησης από την ΕΕ, και στη διερεύνηση της σημασίας και της αξίας τους για την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Είναι μια ευκαιρία για απολογισμό σχετικά με το ρόλο των έργων που χρηματοδοτεί η ΕΕ από τους ανθρώπους που ωφελούνται από τα αποτελέσματα τους ή εργάζονται για την υλοποίησή τους ή τα επισκέπτονται.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015, (θερινή ώρα κεντρικής Ευρώπης) και ολοκληρώνεται την 28η Αυγούστου 2015, ημερομηνία που έχει ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής φωτογραφιών – μεσημβρινή θερινή ώρα κεντρικής Ευρώπης.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές ο διαγωνισμός διεξάγεται μέσω της επίσημης σελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook.

Στις συχνές ερωτήσεις (FAQ’s) της συγκεκριμένης σελίδας είναι αναρτημένες οι προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό. https://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573.

Οι 100 φωτογραφίες με τις περισσότερες ψήφους μαζί με 50 που θα επιλεγούν τυχαία (και δεν περιλαμβάνονται στην 1η ομάδα με τις περισσότερες ψήφους) θα υποβληθούν σε μια αμερόληπτη κριτική επιτροπή από 3 επαγγελματίες φωτογράφους που θα επιλέξουν 3 νικητές.

Οι νικητές θα επιβραβευθούν με ένα ταξίδι για δύο άτομα στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Open Days 2015» τον Οκτώβριο.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook μπορείτε να ζητήσετε να υποβάλλει την φωτογραφία σας ένας φίλος αλλά θα πρέπει να αναφέρετε τα στοιχεία σας στο πεδίο με τις πληροφορίες για το έργο.

Μπορείτε επίσης εναλλακτικά να στείλετε την φωτογραφία σας στη διεύθυνση regio-infopub@ec.europa.eu συμπεριλαμβάνοντας όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται.

(Πληροφορίες για τη φωτογραφία: από ποιό ταμείο της ΕΕ χρηματοδοτήθηκε το έργο, πόλη, περιφέρεια και χώρα του έργου, ημερομηνία φωτογράφησης. Πληροφορίες συμμετέχοντος: Επώνυμο, όνομα, e-mail, ημερομηνία γεννήσεως, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη, χώρα).

Η φωτογραφία πρέπει να περιλαμβάνει την σημαία της ΕΕ και πληροφορίες για τη χρηματοδότηση (πινακίδα, αφίσα κλπ.) ώστε να επιβεβαιώνεται ότι το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ. Οι φωτογραφίες πρέπει να αναφορτώνονται ως αρχεία .jpg στην υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα εικόνας. Οι νικητές θα πρέπει να υποβάλλουν ψηφιακή φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας για εκτύπωση.

Όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό:

https://apps-europa.eu/DG-REGIO/photo-competition/pages/terms-and-conditions.pdf

Δείτε τις συμμετοχές της προηγούμενης χρονιάς: https://www.flickr.com/photos/euregional/sets/72157648215374403.

Σελίδα της Γενικής Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής στο Facebook

Hashtag: #EUmyRegion

Email: regio-infopub@ec.europa.eu