Ευρυζωνική σύνδεση για όλους στη Νέα Σκωτία

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/04/2011
Ευρυζωνική σύνδεση για όλους στη Νέα Σκωτία

Ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα έχουν σύντομα όλοι οι κάτοικοι στη Νέα Σκωτία, επαρχία του Καναδά, με έκταση όση περίπου η μισή Ελλάδα. Η επαρχιακή κυβέρνηση της Νέας Σκωτίας σύντομα αναμένεται να υλοποίησει την υπόσχεσή της για ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε κάθε κάτοικο.

Η αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης σε όλη την επαρχία κατέστη δυνατή χάρη σε ένα δίκτυο αναμεταδοτών που στήθηκε για την ευρυζωνική κάλυψη όλων των αγροτικών περιοχών στη Νέα Σκωτία. Ήδη έχει καταρτιστεί λίστα αναμονής πελατών, ενώ η υλοποίηση του σχεδίου κατάφερε να μείνει εντός του προβλεφθέντος προϋπολογισμού ($ 19.5 εκατομμύρια), σύμφωνα με τον Ian Thompson, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Σκωτίας.

Η επικεφαλής του έργου, Νάνσι Flam ανέφερε ότι, εφόσον μία κατοικία ή επιχείρηση έχει εξασφαλισμένη πρόσβαση σε ηλεκτροδότηση, η επαρχία θα στηρίξει τις δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών που συμμετέχουν στο έργο, με τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την παροχή πρόσβασης υψηλής ταχύτητας.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος με μεταλλική στέγη ή κάποιος που ζει πίσω από ένα βουνό… σε πολλές περιπτώσεις πρέπει τα κτήρια να αποκτήσουν πρόσβαση στους αναμεταδότες» συμπληρώνει η Flam. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ένα εμπόδιο, όπως μία ατσάλινη οροφή, μπορεί να ξεπεραστεί με την κατασκευή ενός αναμεταδότη κοντά στην κατοικία, και στη συνέχεια με τη σύνδεσή του μέσω καλωδίου με το συγκεκριμένο κτήριο.

Η ολοκλήρωση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2007, είχε αρχικώς οριστεί για το τέλος του 2009. Ωστόσο, λόγω του εδάφους της επαρχίας και άλλων απροσδόκητων τεχνικών δυσλειτουργιών που έπρεπε να ξεπεραστούν, το έργο χρειάστηκε σχεδόν δύο επιπλέον χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Πηγή:

http://thenextweb.com/ca/2011/04/21/broadband-for-everyone-nova-scotia-government-project-nears-completion/?awesm=tnw.to_17ttB&utm_content=api&utm_medium=tnw.to-other&utm_source=direct-tnw.to