5η Απονομή βραβείων RegioStars 2012 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/08/2012
5η Απονομή βραβείων RegioStars 2012 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" προσκλήθηκε στην τελετή απονομής βραβείων RegioStars 2012, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2012, εκπροσωπώντας την υποψηφιότητα της δράσης Digi-lodge, η οποία από τον Ιανουάριο 2012 είχε συμπεριληφθεί στις 24 υποψηφιότητες της τελικής φάσης για τη φετινή χρονιά.

Η απονομή των RegioStars 2012 αφορά σε πέντε πρωτότυπα και καινοτόμα έργα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. και αποτελούν βέλτιστες πρακτικές με στόχο την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της συνεισφοράς της κοινοτικής συνδρομής στο πλαίσιο της από κοινού συμμετοχής των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής κ. Luk Van den Brande και τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. κ. Johannes Hahn.

Ο Επίτροπος Hahn έδωσε το στίγμα της βράβευσης που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά ως εξής:

"Έχουμε επανειλημμένα τονίσει την σημασία της επένδυσης σε δυναμικούς και καινοτόμους τομείς, όπως είναι η έρευνα και η ανάπτυξη, οι υποδομές και η ενεργειακή αποδοτικότητα, ώστε η Ευρώπη να μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια οικονομία που παγκοσμιοποιείται ολοένα και περισσότερο.

Το έπαθλο της φετινής χρονιάς απονέμεται σε έργα πρωτότυπα που διακρίνονται για την προσαρμογή τους σε μια οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, στην κλιματική αλλαγή και στην καταπολέμηση της περιθωριοποίησης, όπου όλοι στοχεύουμε, για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Είμαι περήφανος, διότι κάθε ένα από αυτά τα έργα αποτελούν ορόσημο στην πραγματοποίηση των κοινών μας στόχων για την Ευρώπη 2020."

Επίσης, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Luc Van den Brande προσέθεσε:

"Προαπαιτούμενο για την επιλογή των καλύτερων έργων ανάμεσα σε τόσο καταπληκτικές υποψηφιότητες είναι η σοβαρή εξέταση και εντατική συζήτηση.

Κατά την εξέταση του οφέλους, της προστιθέμενης αξία και της επίδρασης αυτών των έργων, η κριτική επιτροπή είχε την αίσθηση ότι κάθε υποψήφιος της τελικής αξιολόγησης ήταν νικητής, αλλά αυτοί οι πέντε έλαμψαν περισσότερο από τους όλους τους άλλους".

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η δράση digi-lodge, χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή αξιολόγησης ως καινοτόμος δράση που σχεδιάσθηκε από τις Ελληνικές Αρχές με στόχο την επιτάχυνση των ψηφιακών επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού της χώρας.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και στοχεύει στην ενίσχυση ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων.

Στην παρούσα φάση, 1.500 ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται σε φάση πιστοποίησης – επαλήθευσης και καταβολής χρηματοδότησης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη δράση digi-lodge μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.